ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. φουντούκια ψημένα και κομμένα στο μπλέντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. μέλι
- 350 γρ. πραλίνα
Σιρόπι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση
- Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αναμειγνύουμε το μέλι με την κανέλα και τα φουντούκια.
- Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνουμε.
- Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο και βουτυρώνουμε.
- Επίσης το τρίτο στρώνουμε και βουτυρώνουμε.
- Στρώνουμε και το τέταρτο αλλά ΔΕΝ βουτυρώνουμε!
- Ρολάρουμε τα φύλλα μας από την στενή πλευρά πάνω σε χοντρό πλάστη, χαλαρά ώστε να βγει εύκολα ο πλάστης μας χωρίς να ανοίξουμε τα φύλλα.
- Βγάζουμε τον πλάστη και κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους ενάμιση δαχτύλου περίπου το καθένα.
- Ανοίγουμε τις φωλιές και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι.
- Βάζουμε στην βάση κάθε φωλιάς μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα του φουντουκιού.
- Πατάμε με τα δάχτυλα και προσθέτουμε πάνω σε κάθε φωλιά μια κουταλιά πραλίνα.
- Και πάλι από πάνω μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στο αέρα για μισή ώρα.
- Σιροπιάζουμε τις ζεστές φωλιές με κρύο σιρόπι.