Σιροπιαστές φωλιές με φουντούκια και πραλίνα

Μπακλαβαδακια με φουντούκια και πραλίνα

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ


Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. φουντούκια ψημένα και κομμένα στο μπλέντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. μέλι
  • 350 γρ. πραλίνα

Σιρόπι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φέτα λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αναμειγνύουμε το μέλι με την κανέλα και τα φουντούκια.
  3. Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνουμε.
  4. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο και βουτυρώνουμε.
  5. Επίσης το τρίτο στρώνουμε και βουτυρώνουμε.
  6. Στρώνουμε και το τέταρτο αλλά ΔΕΝ βουτυρώνουμε!
  7. Ρολάρουμε τα φύλλα μας από την στενή πλευρά πάνω σε χοντρό πλάστη, χαλαρά ώστε να βγει εύκολα ο πλάστης μας χωρίς να ανοίξουμε τα φύλλα.
  8. Βγάζουμε τον πλάστη και κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους ενάμιση δαχτύλου περίπου το καθένα.
  9. Ανοίγουμε τις φωλιές και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι.
  10. Βάζουμε στην βάση κάθε φωλιάς μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα του φουντουκιού.
  11. Πατάμε με τα δάχτυλα και προσθέτουμε πάνω σε κάθε φωλιά μια κουταλιά πραλίνα.
  12. Και πάλι από πάνω μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στο αέρα για μισή ώρα.
  14. Σιροπιάζουμε τις ζεστές φωλιές με κρύο σιρόπι.

ΠΗΓΗ: εκτέλεση Maria Xatzhstamatioy, συνταγή Έλενα Χονδρογιάννη, 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget