ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
Υλικά
250 γρ. μαλακό αγελαδινό βούτυρο, σε κομμάτια
80 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
1 βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 ml σπορέλαιο
αλεύρι όσο πάρει, αυτό το ρυθμίζουμε εμείς (εμένα μου πήρε 520 γρ.)
αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο με την άχνη και το δουλεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αυγά, το σπορέλαιο, τη βανίλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε αλεύρι χούφτα - χούφτα και ζυμώνουμε (θελουμε αφράτη ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει, να γυαλίζει, όποτε προσοχή στο αλεύρι).
Παίρνουμε ζύμη στα χέρια μας και πλάθουμε μπαλίτσα δουλεύοντάς την για ένα λεπτό.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζουμε στο καθένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Σιρόπι:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό, 3 ποτήρια νερού ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 3 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
Σιροπιάζουμε ΚΡΥΑ γλυκά με ΖΕΣΤΟ σιρόπι!