ΑΛΑΔΩΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
Αφράτα και λαχταριστά κεκάκια καρύδας, χωρίς λάδι!
Μοσχοβολιστά, πεντανόστιμα, οικονομικά και πανεύκολα!
Υλικά (για 20 περίπου κεκάκια)
(μετρήσεις με κούπα 200 ml)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 2 κούπες ινδοκάρυδο
- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
- Έξτρα ινδοκάρυδο για επάλειψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σόδα στο μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να αφρίσει. Η αντίδραση αυτή θα δώσει αέρινη υφή στα κεκάκια μας.
- Ρίχνουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε έναν χυλό λίγο πιο πηχτό από αυτόν του κέικ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα κατά τα 2/3 περίπου και τα τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 20-25 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους· αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.
- Όταν βγάλουμε τα κεκάκια από τον φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστά, τα αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο με τη βοήθεια ενός πινέλου ζαχαροπλαστικής.
- Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν εντελώς.
- Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε τα κεκάκια με το έξτρα ινδοκάρυδο, καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνειά τους για επιπλέον γεύση και υφή.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!