
ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ Ή ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ
Μια απλή πιτούλα για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή στη δουλειά.
Σήμα κατετεθέν στα Ζαγοροχώρια!! Τη λένε αλευρόπιτα η ζμαρόπιτα στα Ιωάννινα.
Θέλει λίγα υλικά και κυρίως με το μάτι λέγανε οι παλιές νοικοκυρές.
Σήμα κατετεθέν στα Ζαγοροχώρια!! Τη λένε αλευρόπιτα η ζμαρόπιτα στα Ιωάννινα.
Θέλει λίγα υλικά και κυρίως με το μάτι λέγανε οι παλιές νοικοκυρές.
Υλικά
- αλεύρι γύρω στα 500 γρ.
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
- 3 αβγά χτυπημένα ελαφρά
- γύρω στα 70 γρ. λάδι ή βούτυρο λιωμένο (που της πάει πολύ)
- φέτα συνολικά 300 γρ.ό
- λίγο αλατάκι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλήσει.
- Ανακατεύουμε αλεύρι κοσκινισμένο και νερό τόσο όσο να έχουμε χυλό, όχι ζυμάρι.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το λαδάκι ή το λιωμένο βούτυρο (με το βούτυρο αρωματίζει πολύ!), αλατάκι και τη φέτα σε κομματάκια (αφού κρατήσουμε λίγη φέτα για να πασπαλίσουμε την πίτα) και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε άναρχα στην επιφάνεια τη φέτα που έχουμε κρατήσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κάτω θέση της κουζίνας γύρω στα 45 λεπτά.
- Στο τελευταίο 15λεπτο μετακινούμε την πίτα πιο πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπητα
