ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ Ή ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ
Μια απλή πιτούλα για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή στη δουλειά.
Σήμα κατετεθέν στα Ζαγοροχώρια!! Τη λένε αλευρόπιτα η ζμαρόπιτα στα Ιωάννινα.
Θέλει λίγα υλικά και κυρίως με το μάτι λέγανε οι παλιές νοικοκυρές.
Υλικά
αλεύρι γύρω στα 500 γρ.
Σήμα κατετεθέν στα Ζαγοροχώρια!! Τη λένε αλευρόπιτα η ζμαρόπιτα στα Ιωάννινα.
Θέλει λίγα υλικά και κυρίως με το μάτι λέγανε οι παλιές νοικοκυρές.
Υλικά
αλεύρι γύρω στα 500 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
3 αβγά χτυπημένα ελαφρά
3 αβγά χτυπημένα ελαφρά
γύρω στα 70 γρ. λάδι ή βούτυρο λιωμένο (που της πάει πολύ)
φέτα συνολικά 300 γρ.ό
λίγο αλατάκι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλήσει.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλήσει.
Ανακατεύουμε αλεύρι κοσκινισμένο και νερό τόσο όσο να έχουμε χυλό, όχι ζυμάρι.
Προσθέτουμε τα αβγά, το λαδάκι ή το λιωμένο βούτυρο (με το βούτυρο αρωματίζει πολύ!), αλατάκι και τη φέτα σε κομματάκια (αφού κρατήσουμε λίγη φέτα για να πασπαλίσουμε την πίτα) και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε άναρχα στην επιφάνεια τη φέτα που έχουμε κρατήσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κάτω θέση της κουζίνας γύρω στα 45 λεπτά. Στο τελευταίο 15λεπτο μετακινούμε την πίτα πιο πάνω.