Ατομικά Μιλφέιγ


ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΙΛΦΕΪΓ

Φτιάχνω πρώτα την ΚΡΕΜΑ:

Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ.γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζω λίγο γάλα σε ένα μπολ.
Ρίχνω μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι και τα ανακατεύω.
Βάζω το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνω το μείγμα κορν - αλευρι και ανακατεύω στο χαμηλό μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια.
Αφήνω να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύω.
Βάζω πάνω την διάφανη μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.

Ετοιμάζω και την ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάω 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

Και ξεκινάω ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:
Παίρνω το πυρέξ.
Ανοίγω τα Σφολιατίνια.
Βάζω στον πάτο του πυρέξ μια σειρά Σφολιατίνια.
Ρίχνω την κρύα κρέμα αφού προηγουμένως την αφρατεύω με το μίξερ.
Κλείνω με μια σειρά Σφολιατίνια.
Τέλος βάζω απαλά την σαντιγί και τρίβω πάνω Σφολιατίνια.
Τελειώνω ρίχνοντας πάνω άχνη ζάχαρη.
Και το βάζω στο ψυγείο.
* Στη συγκεκριμένη εκτέλεση αντί για πυρέξ χρησιμοποιήθηκαν ατομικά μπολάκια.

millefeuille
millefeuille
millefeuille

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget