ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ
Υλικά
Για την καρυδόπιτα:
- 6 αυγά,
- 100 γρ ζάχαρη,
- 155 γρ αλεύρι,
- 1 φάκελ. μπέικιν.
- 2 κ γ κανέλα,
- μισο κ γ γαρύφαλλο,
- 125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό,
- 3 ποτήρια ζάχαρη,
- 1 κ σ μέλι
- μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Λαδώνουμε το ταψί (Νο28), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 35 λεπτά, φυσικά αναλόγως το φούρνο.
- Σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ γλυκό - ΖΕΣΤΟ σιρόπι!
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα,
- 5 κ σ ζάχαρη,
- 4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,
- 2 κ.σ.γεματες αλεύρι,
- 1 βανίλια,
- 50 γρ βούτυρο,
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.
- Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια.
- Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
- Όταν κρυώσει τελείως την αφρατεύουμε με το μίξερ.
- Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
- Βάζουμε καρυδόπιτα στα μπολάκια, κρέμα, κανέλα, καρύδια!