Κέικ με κυδώνια



ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ


Πολλές οι υποχρεώσεις αλλά ένα κέικ ετοιμάστηκε στα γρήγορα


Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (300 γρ.)
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι (350 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (200 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (150 γρ.)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 φακελάκια ζάχαρη βανίλια
  • 1 μικρή κουταλιά κανέλα
  • 2 κυδώνια


Εκτέλεση  

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάζουμε το υλικό σε βουτυρωμένο σκεύος.
  4. Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε σε κυβάκια και φέτες και τα βάζουμε μέσα. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί).
  6. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα από πάνω.

Είναι πιο εύκολο να κόψετε το κυδώνι όρθιο με ένα μεγάλο μαχαίρι.



Δημιουργός συνταγής: Ekaterini Tsiflaidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget