ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη (300 γρ.)
- 3 φλιτζάνια αλεύρι (350 γρ.)
- 1 φλιτζάνι γάλα (200 γρ.)
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (150 γρ.)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 φακελάκια ζάχαρη βανίλια
- 1 μικρή κουταλιά κανέλα
- 2 κυδώνια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το υλικό σε βουτυρωμένο σκεύος.
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε σε κυβάκια και φέτες και τα βάζουμε μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί).
- Μόλις κρυώσει ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Ekaterini Tsiflaidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!