ΝΤΟΝΑΤΣ Ή ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Υλικά
- 1 κούπα νερό χλιαρό
- ½ κούπας γάλα χλιαρό
- 1 μαγιά
- 2 αυγά
- 1 βανιλέτα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές καλαμποκελαιο
- Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη μαλακή.
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, προσθέτοντας στο ζύμωμα και 2 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια.
- Ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με τον κόφτη της πίτσας σε 8 κομμάτια.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε για 30 - 40 λεπτά.
- Σε ζεστό τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία τηγανίζουμε τα ντόνατς τα οποία τα μεταφέρουμε με το χαρτί και μετά το αφαιρούμε (έτσι δεν ξεφουσκώνουν).
- Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη ή γεμίζουμε με Μερέντα η μαρμελάδα.
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!