Ντόνατς ή Λουκουμάδες Παραλίας



ΝΤΟΝΑΤΣ Ή ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Ο γιος μου λέει δεν υπάρχει καλύτερο ντόνατς! Ο καλύτερος κριτής για μένα!


Υλικά

  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • ½ κούπας γάλα χλιαρό
  • 1 μαγιά
  • 2 αυγά
  • 1 βανιλέτα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές καλαμποκελαιο
  • Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη μαλακή.


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, προσθέτοντας στο ζύμωμα και 2 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  3. Αλευρώνουμε τον πάγκο και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια.
  4. Ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με τον κόφτη της πίτσας σε 8 κομμάτια.
  5. Σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε για 30 - 40 λεπτά.
  6. Σε ζεστό τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία τηγανίζουμε τα ντόνατς τα οποία τα μεταφέρουμε με το χαρτί και μετά το αφαιρούμε (έτσι δεν ξεφουσκώνουν).
  7. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη ή γεμίζουμε με Μερέντα η μαρμελάδα.



Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget