ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΟΚΡΕΜΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο
- μαύρο και άσπρο σουσάμι
Για τη γέμιση
- 180 ml ζεστό γάλα
- 50 γρ. σιμιγδάλι
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 150 γρ. κίτρινα τυριά (γκούντα + ρεγκάτο), τριμμένα
- 150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- μια τσιμπιά αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε μια κρέμα με το γάλα και το σιμιγδάλι.
- Μόλις πήξει προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, τα τυριά, το μπέικον ή το ζαμπόν, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
- Παίρνουμε ένα - ένα φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στο κέντρο.
- Κλείνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα, πιέζουμε να πάει ομοιόμορφα η γέμιση και τυλίγουμε ρολάροντας ώστε να φτιάξουμε ρολάκια.
- Τα τηγανίζουμε ή τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, λαδώνουμε από πάνω και τα πασπαλίζουμε με μαύρο και άσπρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.