ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά:
- 6 αυγά
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη ή 300 γρ
- 1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρίσεις ή 200 γρ
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια βανιλίνη
- 1,5 ποτήρι καρύδια ή αλλιώς 200 γρ. (κόβουμε με το μαχαίρι ή με το μούλτι)
Εκτέλεση
- Χτυπάω πρώτα τα αυγά με το μίξερ.
- Μετά βάζω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για πέντε λεπτά.
- Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και ξανά χτυπάω με το μίξερ να ενωθούν καλά.
- Στο τέλος βάζω τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατεύω να πάνε παντού και ρίχνω στο ταψάκι μου (35Χ25Χ6 διαστάσεις). Δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν τα 35 λεπτά άμα θέλετε ανοίγετε τον φούρνο και βάζετε ολόκληρα καρύδια από πάνω για να πάρουν λίγο χρώμα και γεύση.
- Εγώ κάνω πρώτα το σιρόπι, το αφήνω να κρυώσει και όταν βγάζω το γλυκό από το φούρνο το ρίχνω πάνω με μια κουτάλα σιγά - σιγά.
Σιρόπι:
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι ακέρωτο και τη φλούδα αυτού
Με το που ξεκινάει ο βρασμός αφήνω πέντε λεπτά και το κατεβάζω να κρυώσει.
Δημιουργός συνταγής: Ekaterini Tsiflaidou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!