ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά No 2
- 2 μπουτάκια κοτόπουλου με το καπάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1/4 τριμμένη μυζήθρα ξερή
- 2 κ.γλ τριμμένη κανέλα
- 1 κ. σ βούτυρο πρόβειο
- λίγα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινίσει καλά το βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 4-5 λεπτά).
- Βάζουμε ξανά μέσα το κοτόπουλο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, την μισή κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.
- Συμπληρώνουμε με το χλιαρό νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
- Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα μπολάκι τριμμένη μυζήθρα με την υπόλοιπη κανέλα.
- Τα ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε την διαδικασία ανακατέματος.
- Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπρίκι το πρόβειο βούτυρο να λιώσει και να κάψει καλά.
- Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα κοτόπουλου. Στρώνουμε από πάνω μια στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με κανελομυζήθρα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Περιχύνουμε την μακαρονάδα με το πρόβειο βούτυρο (προσοχή πρέπει να είναι πολύ καυτό) και το ακούμε να “τσιτσιρίζει” όπως πέφτει πάνω στο φαγητό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε καλά, για να πάει παντού το βούτυρο.
- Σερβίρουμε αμέσως με τα μπούτια κοτόπουλου και επιπλέον σάλτσα και μυζήθρα.
ΠΗΓΗ: madameginger.com
Ακολουθήστε μας στο Google News!