
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ
Αφράτη και λαχταριστή, θα τη λατρέψετε!!
Υλικά:
- 4 μήλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 + 1/2 (μια και μισή) κούπα ζάχαρη (300 γρ.)
- 1 κούπα λάδι ηλιέλαιο (όχι ελαιόλαδο γιατί είναι βαρύ) (230 γρ.)
- 4 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 2 + 1/2 (δύο και μισή)κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (325γρ.)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πρώτα ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε πολύ μικρά κυβάκια τα μήλα μας σε ένα μπολάκι και βάζουμε την μια κουταλιά ζάχαρη και το ένα κουταλάκι κανέλα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και με έναν αυγοδάρτη τα χτυπάμε πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το φάκελο με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλεύρι, το κονιάκ και τέλος τα μήλα, ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και βάζουμε το μείγμα μας.(Ταψί Νο.36×26).
- Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας πάντα, στη μεσαία θέση του φούρνου.
- Μόλις περάσει το μισάωρο, όχι πιο πριν, αν δείτε πως είναι ωραίο το χρώμα της κάντε τη δοκιμή με το μαχαίρι όπως το κέικ για να δείτε αν είναι έτοιμο.