ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Μήλο και κανέλα! Κι αν αυτά τα δυο τα παντρέψεις τότε θα βγάλεις υπέροχα αποτελέσματα.
Τα πιο όμορφα, γευστικά, αφράτα Μηλόπιτακια!
Υλικά
Τα πιο όμορφα, γευστικά, αφράτα Μηλόπιτακια!
Υλικά
400 γρ αλεύρι φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
μια πρέζα αλάτι
4 αυγά
200 ml λάδι ελαφρύ
50 ml γάλα φρέσκο
4 μήλα
2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν το αλάτι, τα αυγά, το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Ρίχνουμε λίγο - λίγο το γάλα. Θέλουμε μείγμα λίγο πιο σφιχτό από όταν φτιάχνουμε ένα κέικ.
200 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
μια πρέζα αλάτι
4 αυγά
200 ml λάδι ελαφρύ
50 ml γάλα φρέσκο
4 μήλα
2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν το αλάτι, τα αυγά, το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Ρίχνουμε λίγο - λίγο το γάλα. Θέλουμε μείγμα λίγο πιο σφιχτό από όταν φτιάχνουμε ένα κέικ.
Ρίχνουμε μέσα τα μήλα και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο. Ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο. Ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou