ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Φαγητάρα μεγατόνων λουκούμι σας λέω!!!
Μοσχαράκι με μελιτζάνες σκέτη γλύκα!!! Που αυτή τη φορά πρόσθεσα και πατάτες περασμένα από το τηγάνι κ το απογείωσε η ρίγανη που την έριξα στο τέλος.
Υλικά
- μοσχαράκι χτένι
- πατάτες
- μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- λίγο κρασί
- 3 ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι - πιπέρι
- 1 ξύλο κανέλας
- μπαχάρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Μοσχαράκι χτένι το βράζουμε πρώτα μόνο του να μαλακώσει αρκετά.
- Συγχρόνως περνάμε από το τηγάνι πατάτες κομμένες κυδωνάτες και μελιτζάνες.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με κρασί.
- Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι, τον πελτέ, ζεστό νερό από το κρέας που έβρασε, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρι και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε για αλλά 10 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ρίγανη.
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!