
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Σταθερή αξία!!!
Υλικά
- 650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 μέτριο αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
(Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και το νερό χλιαρό)
Γέμιση
- 300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
- 1 μέτριο αυγό
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγόχτυπημένο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο το βάζουμε στο τέλος σιγά - σιγά μέχρι να γίνει η ζύμη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει.
- Όταν γίνει η ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια των 50 γρ. και γεμίζουμε με το τυρί ανακατεμένο με το αυγό.
- Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 20 με 25 λεπτά).
