ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Σταθερή αξία!!!
Υλικά
650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. νερό
150 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. νερό
150 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μέτριο αυγό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
(Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και το νερό χλιαρό)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
(Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και το νερό χλιαρό)
Γέμιση
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 μέτριο αυγό
Για το άλειμμα
1 μέτριο αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο το βάζουμε στο τέλος σιγά - σιγά μέχρι να γίνει η ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν γίνει η ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια των 50 γρ. και γεμίζουμε με το τυρί ανακατεμένο με το αυγό.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 20 με 25 λεπτά).
Credits: Live Kitchen (συνταγή), Κατερίνα Σαββίδου (εκτέλεση)