Μπουρεκάκια με τυρί

Τυροπιτάκια με τυρί

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Σταθερή αξία!!!


Υλικά

  • 650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 
  • 2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
(Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και το νερό χλιαρό)

Γέμιση
  • 300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 1 μέτριο αυγό

Για το άλειμμα
  • 1 μέτριο αυγόχτυπημένο


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο το βάζουμε στο τέλος σιγά - σιγά μέχρι να γίνει η ζύμη.
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Όταν γίνει η ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια των 50 γρ. και γεμίζουμε με το τυρί ανακατεμένο με το αυγό.
  4. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 20 με 25 λεπτά).

Τυροπιτάκια με τυρί

Δημιουργός συνταγής: Κατερίνα Σαββίδου, συνταγή Live Kitchen

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget