Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό και περιμένουμε μέχρι να βράσει
Μόλις βράσει, βάζουμε 2 καλές πρέζες αλάτι μέσα, λίγο ελαιόλαδο, τα σπαγγέτι μας και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία
Παράλληλα τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένα σε φέτες, το πράσο και τα καρότα σε κυβάκια, το σέλερι χοντροκομμένο και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και συνεχίζουμε προσθέτοντας μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κολοκυθάκι χοντροκομμένα, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και ανακατεύουμε
Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, έπειτα σβήνουμε με το κρασί μας, προσθέτουμε μέσα την ντομάτα, τα μακαρόνια μας κατευθείαν από την κατσαρόλα και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά
Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα τον δυόσμο χοντροκομμένο και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips:
Μπορούμε να βάλουμε μέσα στην μακαρονάδα ότι λαχανικά μας περισσεύουν
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!