Νηστίσιμη μακαρονάδα με καραμελωμένα κρεμμύδια

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΡΕΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΡΕΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ


Υλικά:

  • 1,5 λίτρο νερό
  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 4 μεσαία κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα
  • 1 σέλερι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 μεσαία ντομάτα
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι, χονδρό
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Μπούκοβο
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό και περιμένουμε μέχρι να βράσει
  2. Μόλις βράσει, βάζουμε 2 καλές πρέζες αλάτι μέσα, λίγο ελαιόλαδο, τα σπαγγέτι μας και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία
  3. Παράλληλα τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένα σε φέτες, το πράσο και τα καρότα σε κυβάκια, το σέλερι χοντροκομμένο και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και συνεχίζουμε προσθέτοντας μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κολοκυθάκι χοντροκομμένα, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και ανακατεύουμε
  5. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, έπειτα σβήνουμε με το κρασί μας, προσθέτουμε μέσα την ντομάτα, τα μακαρόνια μας κατευθείαν από την κατσαρόλα και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά
  6. Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα τον δυόσμο χοντροκομμένο και ανακατεύουμε
  7. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips:

  • Μπορούμε να βάλουμε μέσα στην μακαρονάδα ότι λαχανικά μας περισσεύουν


Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget