ΡΕΒΑΝΙ ΣΚΕΤΟ Ή ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Χρησιμοποιώ ένα μόνο φλιτζάνι του τσαγιού οι μετρήσεις γίνονται με αυτό πρώτα τα στέρεα και μετά τα υγρά.
Το ταψάκι μου έχει 35Χ25Χ6 διαστάσεις.
Υλικά:
- 5 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη ή 225 γρ.
- 1 φλιτζάνι γάλα ή 200 γρ.
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή 150 γρ.
- 1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό ή 300 γρ. κατά προτίμηση αν δεν έχετε βάζετε ψιλό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ή 240 γρ.
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάω πρώτα τα αυγά με το μίξερ.
- Μετά βάζω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για πέντε λεπτά.
- Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά, ξανά χτυπάω με το μίξερ να ενωθούν καλά και ρίχνω στο ταψάκι μου. Δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
- Μόλις το βγάλω από το φούρνο το κόβω και ρίχνω το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα και από πάνω ινδοκάρυδο αν μας αρέσει.
- Αν θέλουμε σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι και κρύο το ρεβανί θέλει λίγο προσοχή να πέφτει σιγά!!
Για το σιρόπι:
(βάζω πρώτα τη ζάχαρη και μετά το νερό, χρησιμοποιώ το ίδιο ποτήρι).- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- ο χυμός 1/2 ακέρωτου λεμονιού και η φλούδα αυτού
ΠΗΓΗ: Ekaterini Tsiflaidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!