Ρεβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο

Ρεβανί ή ραβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο

ΡΕΒΑΝΙ ΣΚΕΤΟ Ή ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Η συνταγή ήταν της μαμάς μου.
Χρησιμοποιώ ένα μόνο φλιτζάνι του τσαγιού οι μετρήσεις γίνονται με αυτό πρώτα τα στέρεα και μετά τα υγρά.
Το ταψάκι μου έχει 35Χ25Χ6 διαστάσεις.


Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη ή 225 γρ.
  • 1 φλιτζάνι γάλα ή 200 γρ.
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή 150 γρ.
  • 1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό ή 300 γρ. κατά προτίμηση αν δεν έχετε βάζετε ψιλό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ή 240 γρ.
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

  1. Χτυπάω πρώτα τα αυγά με το μίξερ.
  2. Μετά βάζω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για πέντε λεπτά.
  3. Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά, ξανά χτυπάω με το μίξερ να ενωθούν καλά και ρίχνω στο ταψάκι μου. Δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις το βγάλω από το φούρνο το κόβω και ρίχνω το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα και από πάνω ινδοκάρυδο αν μας αρέσει.
  6. Αν θέλουμε σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι και κρύο το ρεβανί θέλει λίγο προσοχή να πέφτει σιγά!!


Για το σιρόπι:

(βάζω πρώτα τη ζάχαρη και μετά το νερό, χρησιμοποιώ το ίδιο ποτήρι).
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • ο χυμός 1/2 ακέρωτου λεμονιού και η φλούδα αυτού

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει το αφήνουμε πέντε λεπτά, το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!!!

Ρεβανί ή ραβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδοΡεβανί ή ραβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδοΡεβανί ή ραβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδοΡεβανί ή ραβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο

ΠΗΓΗ: Ekaterini Tsiflaidou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget