ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
Σπέσιαλ πολύ πολύ εύκολη Πατσαβουρόπιτα!Οικονομική, γευστικότατη πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι!!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας,
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό,
1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ,
1 κεσεδάκι ζάχαρη,
5 αυγά,
1 φακελάκι μπέικιν
ξύσμα πορτοκαλιού!
Σιρόπι:
3 κεσεδάκια ζάχαρη,
2 κεσεδάκια νερό,
1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
2 φλούδες πορτοκαλιού βράσιμο 5 λεπτά!
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα στο ταψί σουρώνοντάς τα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά.
Ρίχνουμε το χυλό πάνω στα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα.
ξύσμα πορτοκαλιού!
Σιρόπι:
3 κεσεδάκια ζάχαρη,
2 κεσεδάκια νερό,
1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
2 φλούδες πορτοκαλιού βράσιμο 5 λεπτά!
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα στο ταψί σουρώνοντάς τα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά.
Ρίχνουμε το χυλό πάνω στα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα.
Σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ γλυκό - ΖΕΣΤΟ σιρόπι.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou