Σκορδοψωμάκια

Ψωμάκια με σκόρδο

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ

Αφράτα σκορδοψωμάκια που θα σας ενθουσιάσουν από άποψη παρασκευής, γεύσης και εμφάνισης.
Για να συνοδεύετε τα γεύματα σας... μια έξτρα γεύση για όσους νηστεύουν.


Υλικά

  • 200 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 200 γρ αλεύρι κίτρινο σκληρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 260 γρ. γάλα χλιαρό (νηστίσιμο για όσους θέλουν: σόγιας, αμυγδάλου, καρύδας, χωρίς ζάχαρη)
  • 30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για νηστίσιμα

Για το άλειμμα
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1,5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1,5 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο
  • 5 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας που το ζυμώνουμε καλά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.
  2. Το κόβουμε στη μέση και φτιάχνουμε δύο μπαστούνια που τα χωρίζουμε σε 12 ίσια μέρη.
  3. Τα κάνουμε μπαλίτσες, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και φτιάχνουμε μακρουλά ψωμάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λάδι, τα χαράζουμε και τα γεμίζουμε στις χαρακιές με το άλειμμα με κουταλάκι ή κορνέ.
  5. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Έτοιμη η λιχουδιά για να συνοδεύσει την αυριανή μου φακή!

Ψωμάκια με σκόρδοΨωμάκια με σκόρδοΨωμάκια με σκόρδο

Δημιουργός συνταγής: Theni Sotiropoulou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget