ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ
Αφράτα σκορδοψωμάκια που θα σας ενθουσιάσουν από άποψη παρασκευής, γεύσης και εμφάνισης.Για να συνοδεύετε τα γεύματα σας... μια έξτρα γεύση για όσους νηστεύουν.
Υλικά
- 200 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 200 γρ αλεύρι κίτρινο σκληρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 260 γρ. γάλα χλιαρό (νηστίσιμο για όσους θέλουν: σόγιας, αμυγδάλου, καρύδας, χωρίς ζάχαρη)
- 30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για νηστίσιμα
Για το άλειμμα
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1,5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1,5 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο
- 5 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας που το ζυμώνουμε καλά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.
- Το κόβουμε στη μέση και φτιάχνουμε δύο μπαστούνια που τα χωρίζουμε σε 12 ίσια μέρη.
- Τα κάνουμε μπαλίτσες, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και φτιάχνουμε μακρουλά ψωμάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λάδι, τα χαράζουμε και τα γεμίζουμε στις χαρακιές με το άλειμμα με κουταλάκι ή κορνέ.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε μας στο Google News!