ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Τιραμισού να γλυκάνουμε την εβδομάδα που έρχεται γιατί φέρνει μαζί με το κρύο και χιονάκια.Έχω πολλά χρόνια να την κάνω αυτήν την συνταγή μου την θύμισε μια φίλη μου που της έδωσα την συνταγή μαζί με το Αμαρέτο.
Την συνταγή μου την έδωσε πριν μια εικοσαετία συνάδερφος Ιταλίδα από την Νάπολη, οπότε μπορώ να πω ότι είναι αυθεντική Ιταλική συνταγή.
Την συνταγή μου την έδωσε πριν μια εικοσαετία συνάδερφος Ιταλίδα από την Νάπολη, οπότε μπορώ να πω ότι είναι αυθεντική Ιταλική συνταγή.
Υλικά:
- 1 κιλό μασκαρπόνε
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 κρόκοι αυγών
- 5 κουτάλια μεγάλα ζάχαρη
- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ (Είναι διπλά μέσα)
- 3 φλιτζάνια τις αρεσκείας μας καφέ, 600 ml, είτε εσπρέσο είτε Νες καφέ (εγώ έβαλα στραγγιστό)
- 1,5 φλιτζανάκι του καφέ Αμαρέτο λικέρ (αν το θέλουμε πιο δυνατό στη γεύση το δοκιμάζουμε και βάζουμε λίγο ακόμη)
- Κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζω πρώτα τον καφέ και τον αφήνω μέσα σε ένα πυρέξ να κρυώσει.
- Με το μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
- Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Βάζω την μασκαρπόνε και συνεχίζω το χτύπημα να ενωθούν όλα καλά και να γίνει μια κρέμα.
- Βάζω τώρα μέσα την σαντιγί μου και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
- Βάζω μέσα στον κρύο καφέ το Αμαρέτο το ανακατεύω καλά και βουτάω ένα ένα τα σαβαγιάρ (βουτάω και βγάζω κατευθείαν γιατί μαλακώνουν γρήγορα)
- Τα τοποθετώ στο πυρέξ μου μια στρώση με την μεριά τις ζάχαρης πάνω.
- Έχω χωρίσει σε τρία μέρη την κρέμα μου βάζω μία στρώσει να πάει παντού βάζω την δεύτερη δόση σαβαγιάρ πάλι κρέμα και πάλι σαβαγιάρ και πάνω πάλι κρέμα κάνω τρεις στρώσεις.
- Βάζω στο ψυγείο για τρεις ώρες το λιγότερο να δέσει το γλυκό μου.
- Βγάζω από το ψυγείο πασπαλίζω με κακάο και κόβω σε κομμάτια αρεσκείας.
- Αν κάποιος δεν θέλει να βάλει τα αυγά μέσα δεν υπάρχει πρόβλημα γίνεται και χωρίς αυτά.
Δημιουργός συνταγής: Ekaterini Tsiflaidou
Ακολουθήστε μας στο Google News!