ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ
Μια νόστιμη Τραχανόπιτα που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά σταρένιο
- 1/2 λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 400 γρ. φέτα
- λίγο ανθότυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα.
- Βάζουμε μέσα τον τραχανά και λίγο αλάτι και το αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, το αλεύρι, τη φέτα, το ανθότυρο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί Νο32 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα για μία ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Ασημινα Σταθης Κατρανης