Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ


Είναι πεντανόστιμα και αφράτα!

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 ml λάδι
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • Λίγο αλάτι
  • Φέτα
  • Κρόκο αυγού
  • Σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα σ' ένα μπολ.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε ζυμώνοντας.
  5. Σταδιακά ενσωματώνουμε σιγά - σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
  6. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε 30' να ξεκουραστεί.
  7. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε δύο στρογγυλά φύλλα.
  8. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τρίγωνα.
  9. Στην άκρη κάθε τριγώνου βάζουμε τριμμένη φέτα, διπλώνουμε λίγο τις άκρες στο πλάι και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν.
  10. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Εγώ τα έψησα στον αέρα.


ΠΗΓΗ: Λένα Χριστοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget