ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ
Είναι πεντανόστιμα και αφράτα!
Υλικά
- 1 ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 200 ml γάλα χλιαρό
- 200 γρ. γιαούρτι
- 200 ml λάδι
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Λίγο αλάτι
- Φέτα
- Κρόκο αυγού
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας.
- Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα σ' ένα μπολ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε ζυμώνοντας.
- Σταδιακά ενσωματώνουμε σιγά - σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε 30' να ξεκουραστεί.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε δύο στρογγυλά φύλλα.
- Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τρίγωνα.
- Στην άκρη κάθε τριγώνου βάζουμε τριμμένη φέτα, διπλώνουμε λίγο τις άκρες στο πλάι και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν.
- Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Εγώ τα έψησα στον αέρα.
ΠΗΓΗ: Λένα Χριστοπούλου