ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Υλικά
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 200 γρ. γιαούρτι, (έβαλα σπιτικό γιαούρτι)
- 1 αυγό
- 1 κτγ. κοφτό αλάτι
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 350 με 400 γρ. περίπου
Γέμιση
- Τυροκαυτερή που έχει πιπεριά, κοκκινίζει ελαφρώς
- Πάπρικα γλυκιά ένα κουταλάκι
- Λίγη φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Χτύπησα με το σύρμα το γιαούρτι, το αυγό, σπορέλαιο και αλάτι να ενωθούν καλά.
- Έριξα το αλεύρι και ζύμωσα. Η ζύμη έγινε πολύ μαλακή και πολύ εύπλαστη.
- Άνοιξα φύλλο, έκοψα στρογγυλά, γέμισα με το υλικό τυριού. Έκλεισα καλά.
- Άλειψα με αυγό.
- Τα έψησα για ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς να ροδίσουν καλά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!