ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Υλικά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
- 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 8 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη. Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
- Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ, ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει.
Ακολουθήστε μας στο Google News!