Χαλβάς Φαρσάλων

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Μόλις βγήκε ζεστός ζεστός!


Υλικά

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη


Εκτέλεση

  • Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη. Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
  • Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ, ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

Εμένα χάλασε το γκριλ και δεν έκανε πολύ κρουστά.


Δημιουργός συνταγής: Katerina Kostanasiou - Tatsi

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget