ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Ένα απλό αλλά νόστιμο κέικ πορτοκαλιού, αφράτο και πολύ μυρωδάτο!!!Υλικά
(το φλιτζάνι έχει χωρητικότητα 220 ml)
4 μεγάλα αυγά
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι (πάρα 1 δάχτυλο) ηλιέλαιο
1 + 1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
μπόλικο ξύσμα εσπεριδοειδών (εγώ έβαλα από πορτοκάλι, λεμόνι και περγαμόντο)
ψιλοκομμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να κάνει φουσκάλες.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι το, αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το ξύσμα και προαιρετικά την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με αέρα, γύρω στα 50 λεπτά.