ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Τυρόπιτα σπέσιαλ νόστιμη, κριτσανιστή με χειροποίητο φύλλο!!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 σφηνάκι λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
νερό χλιαρό
250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
Κάνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα υλικά (εκτός τη μαργαρίνη) και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, ανοίγουμε δύο μεγάλα φύλλα και τα κάνουμε σαν σφολιάτα (αλείφουμε όλο το φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη και τη διπλώνουμε).
Τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
Γέμιση
500 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
4 αυγά
πιπέρι
1 φλ. καφέ γάλα
1 γιαουρτάκι
Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί, από πάνω τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε καλά με λάδι ή λιωμένη μαργαρίνη, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 1 ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη