ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ
Αυτό το αλμυρό κέικ δεν το αλλάζω με τίποτα. Όπως λέω είναι ένα κέικ του πεντάλεπτου πραγματικά. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.
Υλικά
- 5 αυγά
- 1/2 ποτήρι λάδι (εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο)
- 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.) ή 6 κ.σ. γάλα
- 2 ποτήρια κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο ή γραβιέρα, τριμμένα
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι, το τυρί, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελαφρά.
- Ψήνουμε στους 175°C για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
- Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου