Αλμυρό Κέικ

Αλμυρό Κέικ του πεντάλεπτου

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ


Αυτό το αλμυρό κέικ δεν το αλλάζω με τίποτα. Όπως λέω είναι ένα κέικ του πεντάλεπτου πραγματικά. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.


Υλικά 

  • 5 αυγά
  • 1/2 ποτήρι λάδι (εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο)
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.) ή 6 κ.σ. γάλα
  • 2 ποτήρια κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο ή γραβιέρα, τριμμένα
  • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
  2. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι, το τυρί, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πιπεριά Φλωρίνης.
  3. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελαφρά.
  5. Ψήνουμε στους 175°C για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
  6. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας.

Αλμυρό Κέικ του πεντάλεπτουΑλμυρό Κέικ του πεντάλεπτου
Αλμυρό Κέικ του πεντάλεπτου

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget