Κέικ καρυδόπιτα



ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κούπες τριμμένα καρύδια

Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες

Γλάσο
125 γρ. κουβερτούρα μαύρη
5κ.σ. νερό
5κ.σ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά που τα αναγράφονται.
Ρίχνουμε σε 32 λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα με το λάδι και το νερό.
Σιροπιάζουμε ΖΕΣΤΟ γλυκό με ΚΡΥΟ σιρόπι.
Όταν κρυώσει το γλυκό απλώνουμε το γλάσο, το αφήνουμε να κρυώσει και τέλος το κόβουμε σε κομμάτια και στολίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Το γλάσο δεν είναι απαραίτητο, αν θέλουμε δεν το βάζουμε.



Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget