Κέικ με βερίκοκα



ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Ένα υπέροχο κέικ με βερίκοκα για το πρωινό καφεδάκι μας!

Υλικά
5 αυγά
1 μισή ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ηλιέλαιο
600 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
(Το ποτήρι χωράει 350γρ.)

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,.
Συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο, χυμό πορτοκαλιού, κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι τη βανίλια και το μπέικιν και τέλος ρίχνουμε το ξύσμα ανακατεύοντας με την μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας, κόβουμε σε κομμάτια αποξηραμένα βερίκοκα κι αφού ρίξουμε το μισό μίγμα απλώνουμε τα βερίκοκα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και τέλος ξανά από πάνω βερίκοκα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Έγινε τούμπανο, ελπίζω να τους αρέσει!



Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget