ΕΛΙΟΤΥΡΟΨΩΜΟ
Ένα αφράτο και γευστικό Ελιοτυρόψωμο που έγινε ανάρπαστο!Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γλυκού γεμάτο αλάτι
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια
Εκτέλεση
Φτιάχνω τη ζύμη ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά και την αφήνω για 3/4 της ώρας να φουσκώσει.
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γλυκού γεμάτο αλάτι
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια
Εκτέλεση
Φτιάχνω τη ζύμη ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά και την αφήνω για 3/4 της ώρας να φουσκώσει.
Μετά την ξεφουσκώνω με τα δάχτυλα και βάζω κομμάτια φέτας που έχω σπάσει με τα χέρια μου, περίπου 300 γρ., και 15 ελιές χωρίς κουκούτσι.
Τα ενσωματώνω όλα μαζί, βάζω σε ένα ταψί 28άρι λαδωμένο τη ζύμη μου να φουσκώσει και όταν είναι έτοιμη ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου