Κουλουράκια με γεύση Τσουρέκι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΤΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΤΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


Αυτά τα κουλουράκια είναι μαλακά, αφράτα και έχουν τη χαρακτηριστική γεύση του τσουρεκιού, χάρη στο μαχλέπι και το κακουλέ. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας.


Υλικά

(η κούπα χωράει 250 γρ.)
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. κακουλέ
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 5-7 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία, και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη, αλλά όχι πολύ σφιχτή.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε τα κουλουράκια με αυγό ανακατεμένο με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Αποθηκεύστε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα και μαλακά για περισσότερες ημέρες.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΤΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΤΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget