ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΤΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Αυτά τα κουλουράκια είναι μαλακά, αφράτα και έχουν τη χαρακτηριστική γεύση του τσουρεκιού, χάρη στο μαχλέπι και το κακουλέ. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας.
Υλικά
(η κούπα χωράει 250 γρ.)- 250 γρ. γιαούρτι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κακουλέ
- Χυμός ενός πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. αμμωνία
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 5-7 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία, και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη, αλλά όχι πολύ σφιχτή.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με αυγό ανακατεμένο με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Αποθηκεύστε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα και μαλακά για περισσότερες ημέρες.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!