ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 βανίλιες
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 700 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη μαζί με το λάδι.
- Ρίχνουμε το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα (ανακατεύουμε πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει).
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, σε αερόθερμο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κλείνουμε καλά σε τάπερ για να μείνουν φρέσκα και αρωματικά μέχρι το τελευταίο!
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni
Ακολουθήστε μας στο Google News!