Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Υπέροχα αφράτα και μοσχομυριστά κουλουράκια πορτοκαλιού!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υπέροχα αφράτα και μοσχομυριστά κουλουράκια!


Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη μαζί με το λάδι.
  2. Ρίχνουμε το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα (ανακατεύουμε πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει).
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  5. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, σε αερόθερμο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κλείνουμε καλά σε τάπερ για να μείνουν φρέσκα και αρωματικά μέχρι το τελευταίο!


Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget