Μπομπότα



ΜΠΟΜΠΟΤΑ

Απόψε καθώς ξεφύλλιζα το τετράδιο των συνταγών έπεσα σε μια συνταγή που μου την είχε δώσει μια φίλη μου από τη Θεσσαλία την λεγόμενη "Μπομπότα".
Αν και Βέρα Μυτιληνιά νησιώτισσα δεν την έκανα ποτέ. Αλλά επειδή αγαπάω όλη την Ελλάδα κάθε τόπος είναι ξεχωριστός με τα ήθη, έθιμα, και τις παραδόσεις του. 
Έγινε εκπληκτική έφαγα 2 κομμάτια με γιαούρτι πρόβειο!!!!
Φανταστική!!!!

Υλικά
3 αυγά
500 γρ γιαούρτι πρόβειο
500 γρ ηλιέλαιο
500 γρ νερό
500 γρ φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 λεμόνι, το χυμό του
1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
1 κ.γλυκού αλάτι
Μισό κιλό αλεύρι καλαμποκιού
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση  
Τα υλικά τα έγραψα με τη σειρά που τα έβαλα. Σε μια λεκάνη, δεν χρειάζεται μίξερ.
Χτυπάς πρώτα τα αυγά να ενωθούν και μετά τα υπόλοιπα. 
Τη σόδα τη διαλύεις μέσα στο λεμόνι.
Αλείφω με Βιτάμ το ταψί του φούρνου και ρίχνω το μείγμα.
Ψήνω για 30 με 35 λεπτά σε αερόθερμο φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget