Σαραγλί



ΣΑΡΑΓΛΙ

Υλικά
300 γρ. βούτυρο (έβαλα Κέρκυρας)
60 γρ. καρυδόψιχα
60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
60 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
1 κ.γ. κανέλα πολύ κοφτή
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας Κανάκη
Φιστίκια Αιγίνης για από πάνω

Σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. μέλι γεμάτες
4 γαρύφαλλα ολόκληρα
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ρακή

Εκτέλεση
Έβαλα το σιρόπι στην φωτιά πρώτα και μόλις πήρε μια βράση το έσβησα και το άφησα να κρυώσει.
Άπλωνα ένα φύλλο. κατάβρεχα με πινέλο το λιωμένο βούτυρο, άπλωνα άλλο ένα από πάνω, έριχνα γέμιση αραιά (ανακατεμένα τα ξηροκάρπια και κανέλα γαρύφαλλο, χωρίς ζάχαρη μέσα) έβαζα δυο ξυλάκια από σουβλάκι, το ρολλαρα, το σούρωνα κι αφού έβγαζα το καλαμάκι το έβαζα στο πυρέξ μου και το άλειφα καλά με βούτυρο. Έτσι έκανα μέχρι που τέλειωσα με το φύλλο. 
Ό,τι βούτυρο έμεινε το άπλωσα όλο από πάνω.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα και 10 λεπτά 
Σιρόπιασα το ΚΑΥΤΟ ΓΛΥΚΟ με ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.
Έγινε τελειοοο!! Τραγανό φύλλο και μέσα σιροπιασμένο και αρωματικό όσο πρέπει!



Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget