ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Φαγητό σκέτο λουκουμάκι!
Υλικά:
1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
νερό με ξύδι για το μούλιασμα
4 μπριζόλες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κούπα ντομάτα σπιτική ή τριμμένη
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κούπα νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σπυριά μπαχάρι
Φέτα και ζεστό ψωμί για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, τα πλένουμε, τα ζεματάμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 1 κρασοπότηρο λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες κι από τις δύο πλευρές.
Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου να γυαλίσουν.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κούπα ντομάτα σπιτική και σβήνουμε με 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (για περίπου 45 λεπτά).
Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σπυριά μπαχάρι. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 - 15 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο!
Σερβίρουμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι.