ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΖΕΒΡΑ
Πανέμορφο κέικ, ένα πραγματικό στολίδι για να κεράσεις τους αγαπημένους σου!
Υλικά:
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
3 και 1/2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
Υλικά:
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
3 και 1/2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε το μπέικιν με το ξύσμα.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και ρίχνουμε το μίγμα στο μείγμα λαδιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά - σιγά να ανακατεύουν καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
Ρίχνουμε το κακάο στο ένα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσέρκι Νο26 και ρίχνουμε 2 κ.σ. λευκό μείγμα στη μέση.
Συνεχίζουμε εναλλάξ με το σκούρο μείγμα ώσπου να τελειώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.