Νηστίσιμη Σταφιδόπιτα

Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ


Σταφιδόπιτα αφράτη και αρωματική, νηστίσιμη με συνταγή εγγύηση!!!


Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη (ή 1 κούπα)
  • 250 γρ. καλαμποκέλαιο (ή 1 κούπα)
  • 250 γρ. πολτό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 1 κούπα χλιαρό νερό (για να μουλιάσουμε τις σταφίδες)
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 βανιλακια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές πετιμέζι
  • 1 πακέτο αλεύρι Φαρίνα των 500 γρ.
  • 100 γρ. ξανθές ή μαύρες σταφίδες, αλευρωμένες, που βάζουμε στο τέλος
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, πάνω - κάτω αντιστάσεις, σε ζεστό φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Μέγεθος ταψιού 30 επί 24


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



ΠΗΓΗ: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget