ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά500 γρ. ξεφλουδισμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ή αν έχετε και φρέσκα κρεμμυδάκια καλύτερα
1 σκελίδα σκόρδο
αρκετό μαϊντανό
1 αυγό
λίγο μπέικιν πάουντερ
λίγο αλεύρι για να δέσουνε τα υλικά ή και φρυγανιά αν θέλετε
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο ξερό θυμάρι αν έχετε
λίγο ταμπάσκο ή καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας και τα βράζουμε να μαλακώσουνε καλά.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μούλτι να τα πολτοποιήσουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και αφού πολτοποιηθούνε καλά βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε μέσα το μπέικιν, το αλεύρι και τέλος ψιλοκόβουμε το μαϊντανό μας και τα ανακατεύουμε όλα καλά με μια κουτάλα, ρίχνουμε αλεύρι ή φρυγανιά έως ότου δέσουνε τα υλικά μας και να ξεκολλάει το μείγμα από τα χέρια μας για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μπαλάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ή σε φρυτέζα (εγώ τα εκανα σε φρυτέζα και ψηθήκανε πολύ καλά), πολύ λάδι και τα ρίχνουμε να ψηθούνε έως ότου πάρουνε ωραίο χρώμα. Το λάδι ναι είναι καυτό.
Ανακατεύουμε μέσα το μπέικιν, το αλεύρι και τέλος ψιλοκόβουμε το μαϊντανό μας και τα ανακατεύουμε όλα καλά με μια κουτάλα, ρίχνουμε αλεύρι ή φρυγανιά έως ότου δέσουνε τα υλικά μας και να ξεκολλάει το μείγμα από τα χέρια μας για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μπαλάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ή σε φρυτέζα (εγώ τα εκανα σε φρυτέζα και ψηθήκανε πολύ καλά), πολύ λάδι και τα ρίχνουμε να ψηθούνε έως ότου πάρουνε ωραίο χρώμα. Το λάδι ναι είναι καυτό.