Αφράτα Κέικ

Αφράτα κάπκεικ

ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΪΚ



Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • 1 μέτριο πορτοκάλι κομμένο στο μούλτι (φλούδα και ψίχα μαζί, να γίνει πολτός)
  • Λίγη κουβερτούρα λιωμένη για σχέδιο από πάνω


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (πάνω - κάτω αντιστάσεις).
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον πολτό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε ταψάκι για μάφινς, γεμίζοντας τα φορμάκια κατά τα 2/3.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο τους.
  7. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και στη συνέχεια διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα για σχέδιο από πάνω.


ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget