Μελιτζάνες με σκόρδο, φρέσκια ντομάτα και πατάτες

Μελιτζάνες με σκόρδο, ντομάτα και πατάτες

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


Αυτό το εύκολο και καλοκαιρινό φαγητό είναι τέλειο να το απολαύσετε και την επόμενη μέρα, καθώς τα λαδερά γίνονται ακόμα πιο νόστιμα όταν ξαναζεσταθούν. 
Φτιάξτε το και απολαύστε το με την οικογένειά σας!


Υλικά:

  • Μελιτζάνες
  • Σκόρδο (μία σκελίδα για κάθε μελιτζάνα)
  • Πατάτες
  • Φρέσκια ντομάτα (τριμμένη)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Πιπεριές (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε σταυρωτά. Τις βάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα.
  2. Στύβουμε καλά τις μελιτζάνες με τα χέρια μας για να φύγει το περιττό νερό.
  3. Εκεί που τις έχουμε χαράξει, βάζουμε από μια σκελίδα σκόρδο.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν καλά.
  6. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε ελαφρώς σε ένα άλλο τηγάνι.
  7. Προσθέτουμε τις πατάτες στις μελιτζάνες και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλη μισή ώρα, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
  8. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και πιπεριές για επιπλέον γεύση.

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget