Τούρτα σοκολάτα

Τούρτα σοκολάτα

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • 30 γρ. κακάο
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο

Εκτελεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  2. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  5. Κόβουμε σε τρεις δίσκους.


Σιρόπι

200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
50 γρ κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.


Κρέμα σοκολάτας

  • 600 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  • 400 γρ Μερέντα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.Τελος προσθέτουμε και την Μερέντα.
  2. Γκαρνι σοκολάτας για την επικάλυψη και την διακόσμηση με 200 γρ γάλα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ.


Γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και με ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ρίχνουμε το μέλι.

ΠΗΓΗ: Vasia Zaglara


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget