Κέικ μπανάνα - σοκολάτα

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Ένα αφράτο κέικ μπανάνα - σοκολάτα παρέα με το καφεδάκι μας !


Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη (250 γρ.)
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1/2 κούπα αποξηραμένες μπανάνες


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και την πορτοκαλάδα με ανθρακικό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τριμμένη σοκολάτα.
  5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  7. Προσθέτουμε τις αποξηραμένες μπανάνες και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ., το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει.
  9. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
  10. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget