Κέικ μήλου

Αφράτο κέικ με μήλα

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ

Αυτό το κέικ μήλου είναι τόσο αφράτο και νόστιμο, που αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε! 

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 αυγά
  • 2 κούπες του νες καφέ ζάχαρη
  • 1 κούπα του νες καφέ ηλιέλαιο
  • 1 κούπα του νες καφέ γάλα
  • 2 ½ κούπες του νες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 4 μήλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Λίγη επιπλέον ζάχαρη για τα μήλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά σε μικρή ροή το ηλιέλαιο και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.
  7. Ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ στο ταψί.
  8. Προσθέτουμε τα μήλα στο μέσον και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
  10. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.


(Εγώ έκανα διπλή δόση για να το πάω στην εκκλησία μας για αύριο!!!)
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Αφράτο κέικ με μήλαΑφράτο κέικ με μήλαΑφράτο κέικ με μήλαΑφράτο κέικ με μήλα


Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget