Κέικ με βερίκοκα

ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ


Υλικά

  • 130 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 240 γρ. φαρίνα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε τη φαρίνα μαζί με το αλάτι.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σταδιακά στο μίγμα του βουτύρου, εναλλάσσοντας με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα για κέικ.
  8. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα ή στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε τα κομμένα βερίκοκα από πάνω, πιέζοντας τα ελαφρώς μέσα στο μίγμα.
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τις 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
  11. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγο πριν το ξεφορμάρουμε.

Απολαμβάνουμε το κέικ με βερίκοκα με μια κούπα καφέ ή τσάι!

ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget