ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Υλικά
- 130 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 240 γρ. φαρίνα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 20 βερίκοκα κομμένα στη μέση
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε τη φαρίνα μαζί με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σταδιακά στο μίγμα του βουτύρου, εναλλάσσοντας με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα για κέικ.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα ή στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε τα κομμένα βερίκοκα από πάνω, πιέζοντας τα ελαφρώς μέσα στο μίγμα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τις 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγο πριν το ξεφορμάρουμε.
Απολαμβάνουμε το κέικ με βερίκοκα με μια κούπα καφέ ή τσάι!
ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!