Κοχύλια με Ροκφόρ (Conchiglioni Roquefort)

 Κοχύλια με Ροκφόρ

ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ (CONCHIGLIONI ROQUEFORT)


Υλικά:
  • 500 γρ. κοχύλια (conchiglioni)
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 2 κ.σ. λάδι σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Νερό από τα βρασμένα μακαρόνια
  • Σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σκόρδου και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε ελαφρώς για να βγάλουν τα αρώματά τους και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών στο τηγάνι με το αρωματισμένο λάδι και ανακατεύουμε.
  4. Στραγγίζουμε καλά τα κοχύλια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το αρωματισμένο λάδι πάνω από τα κοχύλια και προσθέτουμε το ροκφόρ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλύψει τα μακαρόνια.
  5. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με σαλάτα της επιλογής μας.

ΠΗΓΗ; Caterina Vlachopoulou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget