ΕΚΜΕΚ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Κράτησα ένα τσουρέκι από την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνω αυτό το υπέροχο γλυκό, προτίμησα να το κάνω μίξη βανίλιας με μπανάνα πραγματικά απίστευτη η γεύση του.
Υλικά:
- 12 φέτες τσουρέκι (τα έκοψα σε πάχος δυο δάχτυλα )
Υλικά
Για το σιρόπι:- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ νερό
- Μια τσιμπιά κανέλα
- 1 ξύλο κανέλας
- Λίγη φλούδα λεμονιού
- Μισό χυμό λεμόνι
Για την κρέμα:
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 2 βανίλιες βανιλίνη
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση μπανάνα
- 10 γρ κορν φλάουρ
- 50 γρ βούτυρο
Για το γαρνίρισμα:
Για το σιρόπι:
Για την κρέμα:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!
- 600 γρ σαντιγί
- Μια τσιμπιά αλάτι
- 3 κουτάλια ζάχαρη
- 50 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
- Κόβω τις φέτες από το τσουρέκι τις βάζω στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βάζω τα υλικά μου σε κατσαρολάκι και ανακατεύω από την ώρα που θα πάρει βράση βράζω για 3 λεπτά. Αφαιρώ την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
- Μόλις βγάλω το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο περιχύνω με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο να ρουφήξει και αφήνω να κρυώσει.
- Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει η κρέμα.
- Αποσύρω από την εστία και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύω γρήγορα μέχρι να διαλυθεί όλο το βούτυρο, αδειάζω πάνω στο τσουρέκι μου στρώνω ομοιόμορφα και αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
- Έπειτα το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
- Χτυπάω τη σαντιγί την βάζω πάνω από την κρέμα στρώνω ομοιόμορφα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνω το σχέδιο.
- Βάζω πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.
- Στολίζω με λίγη κανέλα και χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης και κόβω σε επιθυμητά κομμάτια.
ΠΗΓΗ: Ekaterini Tsiflaidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!