
ΦΙΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κιλό και κάτι φιρίκια (περίπου 20 κομμάτια)
- 1 φακελάκι ξυνό
- Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια, βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα αφήνουμε για 2 ώρες μέσα σε λεκάνη με νερό και το ξυνό.
- Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, και ρίχνουμε στο σιρόπι τα φιρίκια.
- Βράζουμε για 20 λεπτά.
- Τα αφήνουμε όλη νύχτα και το πρωί τα συνεχίζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι.
- Στο τέλος, προσθέτουμε στο εσωτερικό τους καρύδια (ή και αμύγδαλα).

Δημιουργός συνταγής: Βούλα Βήττα
