ΦΙΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Νομίζω από τα πιο ωραία γλυκά του χειμώνα!
Υλικά 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 κιλό και κάτι φιρίκια (περίπου 20 κομμάτια) 1 φακελάκι ξυνό Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια, βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα αφήνουμε για 2 ώρες μέσα σε λεκάνη με νερό και το ξυνό. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, και ρίχνουμε στο σιρόπι τα φιρίκια. Βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε όλη νύχτα και το πρωί τα συνεχίζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι. Στο τέλος, προσθέτουμε στο εσωτερικό τους καρύδια (ή και αμύγδαλα).
Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget
Your browser does not support JavaScript!