ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Πολύχρωμες πιπεριές
- Άνηθος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα
- Μπαχάρι
- 1 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
- 1 πακέτο μακαρόνια
- Φρέσκες ντομάτες
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα τσόφλια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό με τα τσόφλια από τις γαρίδες για να πάρουν τη γεύση τους. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και πετάμε τα τσόφλια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες, τον πελτέ ντομάτας, τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και μπαχάρι.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να μαγειρευτούν.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ανακατεύουμε και προσθέτουμε από πάνω τις γαρίδες.
- Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά.
Η γαριδομακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!