Γαριδομακαρονάδα

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Πολύχρωμες πιπεριές
  • Άνηθος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Μπαχάρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Φρέσκες ντομάτες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα τσόφλια.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό με τα τσόφλια από τις γαρίδες για να πάρουν τη γεύση τους. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και πετάμε τα τσόφλια.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες, τον πελτέ ντομάτας, τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και μπαχάρι.
  5. Προσθέτουμε τον άνηθο και λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να μαγειρευτούν.
  7. Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ανακατεύουμε και προσθέτουμε από πάνω τις γαρίδες.
  8. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά.

Η γαριδομακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget