Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα σοκολάτα - αμύγδαλο

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΑΜΥΓΔΑΛΟ


Εάν σας αρέσουν η Σοκολάτα, τα Αμύγδαλα, η Κρέμα και τα Μπισκότα εδώ είσαστε!


Υλικά

  • 200 γρ. μπισκότα

Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ κακάο
  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ λευκό καβουρδισμένο αμύγδαλο σε σκόνη

Για το γλάσο:
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. Βιτάμ

Για τη διακόσμηση:
  • Αμύγδαλα
  • Τρούφα


Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το βούτυρο, το κακάο, τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Μόλις πήξει η κρέμα, προσθέτουμε το αμύγδαλο σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Σπάμε μέσα 200 γρ. μπισκότα και τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  5. Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  6. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρύα κρέμα στο πυρέξ.
  7. Διακοσμούμε με αμύγδαλα και τρούφα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget