Καλοκαιρινό Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ

Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ



Υλικά

  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 κρέμες στιγμής Γιώτης
  • 1 φακελάκι garni
  • το ανάλογο γάλα για τις κρέμες στιγμής και το garni
  • 1 κουτάκι ζελέ ανανά


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να αποκτήσει υφή σαν γιαούρτι ή μαρμελάδα, όχι πολύ υγρό.
  2. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τις δύο κρέμες στιγμής με το αντίστοιχο γάλα.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το φακελάκι garni με 200 ml γάλα και το ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα στιγμής.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ή πυρέξ, στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα ελαφρώς βουτηγμένα σε κρύο γάλα.
  5. Ρίχνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω από τα μπισκότα.
  6. Προσθέτουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεροποιηθεί λίγο στο ψυγείο.
  8. Όταν το ζελέ έχει αποκτήσει τη σωστή υφή, το απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.
  9. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget